ODŻYWIANIE CZŁOWIEKA - KURS INTERNETOWY
Interesujesz się zdrowiem i dietetyką? Pragniesz poznać tajniki odżywiania człowieka bez wychodzenia z domu? A więc zainteresuje Cię kurs online Odżywianie człowieka!![Odżywianie człowieka - kurs internetowy](images2/leczenie-jedzeniem-kurs-online.jpg)
![Odżywianie człowieka kurs online Dietetyka kurs przez internet](images2/leczenie-jedzeniem-kurs-online.jpeg)
Jak wygląda nauka w kursie online Odżywianie człowieka
Odżywianie człowieka - kurs przez internet - program ogólny
Odżywianie człowieka - kurs online - program szczegółowy
Cena i zapisy na internetowy kurs Odżywianie człowieka
Dane do wpłat
Podobne kursy
Darmowe pliki do pobrania
ODŻYWIANIE CZŁOWIEKA - INTERNETOWY KURS - informacje ogólne
Na internetowym kursie Odżywianie człowieka zapoznasz się z sekretami leczenia z wieloma aspektami dotyczącymi dietetyki i wpływu odżywiania na zdrowie.Do góry
JAK WYGLĄDA NAUKA W KURSIE ONLINE ODŻYWIANIE CZŁOWIEKA
Dostęp do szkoleń uzyskujesz po rejestracji, po której możesz się logować podobnie, jak na swojego maila.Korzystanie z kursów online jest intuicyjne - platforma zdalnego nauczania wygląda, jak zwykła strona internetowa, a aktywności, jak linki. Wchodzisz do nich klikając w nie.
W internetowym szkoleniu Odżywianie człowieka znajdziesz takie aktywności, jak lekcje, zadania, blogi, ciekawe linki, filmy, prezentacje, pliki pdf do pobrania i inne aktywności. Dzięki temu nauka w tym kursie jest interesująca.
Do góry
ODŻYWIANIE CZŁOWIEKA KURS ONLINE - PROGRAM OGÓLNY
![Internetowy kurs Odżywianie człowieka Dietetyka - kurs online](images2/leczenie-jedzeniem-kurs-internetowy.jpeg)
2. Badania naukowe nad odżywianiem
3. Układ pokarmowy - wprowadzenie
4. Trawienie, absorpcja, eliminacja i ochrona
5. Węglowodany
6. Białka
7. Lipidy
8. Wprowadzenie do metabolizmu
9. Metabolizm węglowodanów
10. Metabolizm lipidów
11. Metabolizm białek
12. Wprowadzenie do witamin i minerałów
13. Antyoksydanty
14. Witamina E
15. Witamina C
16. Selen
17. Materiały dodatkowe - choroby dietozależne i ich leczenie odpowiednim odżywianiem
18.Materiały dodatkowe - przykłady leczenia jedzeniem
19. Materiały dodatkowe - zdrowe odchudzanie
20. Pozostałe materiały dodatkowe
Polecamy też darmowe kursy internetowe:
Naturalnie przeciw rakowi
Jak uwolnić się od depresji
Naturalnie przeciw udarowi mózgu
Jak dbać o zdrowie serca
Naturalnie przeciw cukrzycy
Do góryODŻYWIANIE CZŁOWIEKA KURS ONLINE - PROGRAM SZCZEGÓŁOWY
WPROWADZENIE DO TEMATU ODŻYWIANIA CZŁOWIEKA
Po ukończeniu tej lekcji będziesz mógł:BADANIA NAUKOWE NAD ODŻYWIANIEM CZŁOWIEKA
Po skompletowaniu tej lekcji będziesz mógł:· Nakreślić różne metody badań naukowych nad odżywianiem,
· Przedyskutować różne statystyki będące rezultatami tych badań,
· Porozmawiać o publikowaniu i interpretacji wyników tych badań naukowych,
· Opisać postępy naukowe.
WPROWADZENIE DO TEMATU UKŁADU POKARMOWEGO
Po skompletowaniu tego modułu będziesz mógł:TRAWIENIE, ABSORPCJA, ELIMINACJA, OCHRONA
Po skompletowaniu tego modułu będziesz mógł:WĘGLOWODANY
Po skompletowaniu tego modułu będziesz mógł:· Zdefiniować formuły związane z tematem węglowodanów,
· Wymienić różne typy węglowodanów,
· Przedyskutować tematy związane z dwoma typami węglowodanów prostych, monosacharydami i disacharydami,
· Nakreślić różne typy alternatywnych substancji słodzących
, · Przedyskutować tematy związane z dwoma rodzajami węglowodanów złożonych: oligosacharydami i polisacharydami.
BIAŁKA
Po skompletowaniu tego tematu będziesz potrafił:· Przedyskutować temat aminokwasów, w tym ich trzech typów,
· Zidentyfikować strukturę różnych aminokwasów,
· Opisać proces syntezy białek,
· Nakreślić cztery poziomy struktury białek,
· Przedyskutować różne funkcje białek,
· Opisać dwa typy białek i objaśnić termin białko komplementarne,
· Wyszczególnić różne metody określania jakości białek,
· Opisać niedożywienie białkowo-energetyczne (PEM -od angielskiego wyrażenia protein-energy malnutrition).
LIPIDY
Po skompletowaniu tego modułu będziesz mógł:· Dokonać rozróżnienia pomiędzy tłuszczami ze względu na ich odżywczość i właściwości chemiczne,
· Przedyskutować temat kwasów tłuszczowych i trzech różnic między nimi,
· Nakreślić trzy systemy nazewnictwa kwasów tłuszczowych,
· Zidentyfikować różne źródła kwasów tłuszczowych,
· Przedyskutować temat związany z dwoma niezbędnymi kwasami tłuszczowymi i ich komponentami - eikozanoidami,
· Wyszczególnić cztery klasy eikozanoidów,
· Przedyskutować temat fosfolipidów i triglicerydów,
· Nakreślić główne funkcje trójglicerydów i fosfolipidów,
· Opowiedzieć o podstawowym sterolu, cholesterolu.
METABOLIZM - WPROWADZENIE
Po ukończeniu tej lekcji będziesz mógł:· Zdefiniować pojęcie metabolizmu,
· Wyjaśnić terminy „anaboliczny” i „kataboliczny”,
· Przedyskutować reakcje oksydacji i redukcji,
· Wyjaśnić termin „kofaktor”,
· Przedyskutować tematykę związaną z dwoma kofaktorami: dinukleotyd nikotynoamidoadeninowy (NAD) i dinukleotyd flawinoadeninowy (FAD).
METABOLIZM WĘGLOWODANÓW
Po ukończeniu tej lekcji będziesz mógł:· Omówić metabolizm monosacharydów, w tym galaktozy i fruktozy,
· Nakreślić proces glikogenezy i glikogenolizy,
· Przedyskutować temat glikolizy i opisać jej trzy typy,
· Opisać reakcję przejścia,
· Nakreślić cykl kwasu cytrynowego,
· Omówić łańcuch transportu elektronów,
· Wyjaśnić pojęcie „beztlenowy” i opisać proces oddychania beztlenowego.
METABOLIZM LIPIDÓW
Po ukończeniu tej części kursu będziesz mógł:· Przedyskutować proces liolizy i działanie dwóch enzymów, które biorą w niej udział: lipazę lipoproteinową i lipazę hormonowrażliwą,
· Opisać proces utleniania kwasów tłuszczowych,
· Nakreślić syntezę kwasów tłuszczowych, ketonu i cholesterolu.
METABOLIZM BIAŁEK
Po ukończeniu tej lekcji będziesz mógł:· Przedyskutować proces transaminacji i opisać ketokwas,
· Opisać proces deaminacji i usuwanie amoniaku jako mocznika,
· Opisać proces glukoneogenezy i wyjaśnić terminy: glukogeniczny i ektogeniczny,
· Przedyskutować proces degradacji białek i jego trzy główne systemy.
WPROWADZENIE DO WITAMIN I SUBSTANCJI MINERALNYCH
Po ukończeniu tej lekcji będziesz potrafił:· Wyjaśnić pojęcie witamin,
· Objaśnić, skąd pochodzi nazwa „witaminy”,
· Wyszczególnić witaminy rozpuszczane w wodzie i tłuszczach,
· Wyjaśnić, dlaczego jest tak wiele witamin z grupy B,
· Objaśnić termin „minerały”,
· Wyszczególnić trzy kategorie minerałów,
· Wyjaśnić dwa podejścia związane z tematyką pokrycia zapotrzebowania na witaminy i minerały.
ANTYOKSYDANTY
Po ukończeniu tej lekcji będziesz umiał:· Zidentyfikować minerały i witaminy, które są antyoksydantami (przeciwutleniaczami),
· Przedyskutować tematy związane z wolnymi rodnikami, reaktywnymi formami tlenu (ROS od ang. słów reactive oxygen species) i stresem oksydacyjnym,
· Wyjaśnić termin „antyoksydanty”,
· Wyszczególnić komponenty enzymów antyoksydacyjnych,
· Opisać sieć antyoksydacyjną,
· Przedyskutować charakterystykę dwóch najbardziej znaczących antyoksydantów,
· Określić, czy nadmiar antyoksydantów jest korzystny czy niezdrowy.
WITAMINA E
Po opanowaniu tej lekcji będziesz mógł:· Przedyskutować różne formy witaminy E, tokoferole i tokotrienole,
· Omówić temat naturalnego i syntetycznego alfa-tokoferolu,
· Nakreślić temat absorpcji, metabolizmu i wydalania witaminy E,
· Zidentyfikować najlepsze źródła witaminy E,
· Omówić problemy związane z niedoborem i toksycznością w wyniku nadmiaru witaminy E,
· Nakreślić zalecane dzienne spożycie (DRI od słów dietary refference intake) witaminy E oraz i wyjaśnić termin „jednostki międzynarodowe” (IUS od słów international units).
WITAMINA C
Po ukończeniu tej lekcji będziesz mógł:· Zidentyfikować naukowe nazwy witaminy C,
· Przedyskutować tematykę związaną z absorpcją, transportem, recyklingiem i odkładaniem się w tkankach witaminy C,
· Omówić działanie enzymatyczne witaminy C,
· Nakreślić objawy niedoboru witaminy C, w tym szkorbut,
· Omówić toksyczność witaminy C w przypadku nadmiernych dawek,
· Przedyskutować pracę Linusa Paulinga i problem przeziębienia.
SELEN
Po ukończeniu tej lekcji będziesz umiał:· Przedyskutować kategorie selenu: organiczną i nieorganiczną,
· Omówić temat selenoprotein i ich funkcji,
· Nakreślić absorpcję i wydalanie selenu,
· Opisać toksyczność selenu,
· Przedyskutować temat związany z niedoborem selenu.
MATERIAŁY DODATKOWE
A w nich filmy, blogi, ciekawe strony internetowe i inne aktywności.Do góry
CENA I ZAPISY
CENACena kursu: 330 zł, jeśli chcesz otrzymać dyplom w formie pdf na maila do samodzielnego wydruku, 350 złw przypadku chęci otrzymania dyplomu wysłanego pocztą w druku na Twój adres zamieszkania.
Teraz PROMOCJA: 250 zł, jeśli chcesz otrzymać dyplom w formie pdf na maila do samodzielnego wydruku, 270 zł, w przypadku chęci otrzymania dyplomu wysłanego pocztą w druku na Twój adres zamieszkania.
Promocja trwa do końca lutego 2018r.
![Kurs Odżywianie człowieka przez internet Internetowy kurs Dietetyka](images2/leczenie-jedzeniem-kurs-przez-internet.jpeg)
Możesz zapisać się na na internetowy kurs Odżywianie człowieka dzwoniąc lub pisząc pod numer 506 320 330 lub whatsup (preferowane) +44 784 9955 298 albo pisząc na .
Do rejestracji na platformie online potrzebne jest Twoje imię i nazwisko, e-mail oraz wniesienie opłaty. O wpłacie powinieneś poinformować najlepiej smsem.
Do góry
DANE DO WPŁAT
Wpłat na internetowy kurs Odżywianie człowieka można dokonywać na konto polskie lub brytyjskie.Dane do konta polskiego:
Bank: Pekao SA
Nazwa odbiorcy: ASTRO SALUS EDUCATION LIMITED
Adres odbiorcy: 63 ST LEONARDS ROAD POPLAR,
Kod i miasto: E140QY LONDON
(Uwaga 1: E1 4 zero, nie duże "o")
Numer konta odbiorcy: 83 1240 4432 1111 0010 5694 6982
SWIFT: PKOP PL PW (dla osób płacących przez konta zagraniczne).
W tytule wpłaty proszę napisać, za jaki kurs jest wpłacana kwota.
Dane do konta brytyjskiego:
Astro Salus Education Limited
Sort Code: 30-94-80
Account Number: 69031568
PayPal (waluty inne, niż złotówki i funty): kursy@astrosalus.pl
Zapraszamy.
Do góry
PODOBNE KURSY
Może Cię też zainteresować podobny kurs: LECZENIE JEDZENIEMZapraszamy.
Do góry
DARMOWE PLIKI DO POBRANIA
Poniższe pliki możesz bezpłatnie pobrać, drukować oraz rozpowszechniać pod tymi warunkami:1. Nie możesz zmieniać ich formy (take, jakie pobrałeś, tylko takie możesz udostępniać),
2. Nie możesz kopiować ich treści do swoich publikacji (w tym internetowych, jak blogi czy strony internetowe - chyba, że podasz ich źródło),
3. Nie możesz podpisywać się jako ich autor.
Aby pobrać plik, musisz kliknąć w wybrany link. Plik otworzy Ci się podobnie, jak strona internetowa i będziesz mógł go przeczytać i pobrać (aby pobrać trzeba kliknąć strzałkę prowadzącą w dół, która pojawi się na pliku).
Miłego korzystania!
ODŻYWIANIE CZŁOWIEKA - plan kursu internetowego
ANTYOKSYDANTY
BADANIA NAUKOWE NAD ŻYWIENIEM CZŁOWIEKA
BIAŁKA
BRAK RÓWNOWAGI W DIECIE I CHOROBY POWIĄZANE ZE SPOSOBEM ODŻYWIANIA
LIPIDY
METABOLIZM BIAŁEK
METABOLIZM LIPIDÓW
METABOLIZM
METABOLIZM WĘGLOWODANÓW
SELEN
WĘGLOWODANY
WITAMINA C
WITAMINA E
WPROWADZENIE DO ODŻYWIANIA CZŁOWIEKA
WPROWADZENIE DO WITAMIN I MINERAŁÓW
Do góry
Styczeń, 23, 2019
Obserwuj nasze konta: